News

Event date: 27/12/2018 18:00 - 23:30 Export event
Kurt Nielsen Award

Kurt Nielsen Award

Holger Rune receives the Kurt Nielsen Award

The Kurt Nielsen Award

I anledningen af Kurt Nielsens 80 års fødselsdag indstiftede IC of Denmark i 2010 The Kurt Nielsen Award. Prisen blev uddelt første gang i 2011 til Frederik Løchte Nielsen, som er barnebarn til Kurt Nielsen, anden gang i 2017 til August Holmgren, og den 28. december 2018 i forbindelse med IC New Year's Invitational for tredje gang til Holder Rune. 

Prisen gives til en ung dansk tennisspiller, som har vist vilje til at ville gøre sig gældende på internationalt plan og med en personlighed, som er egnet til at skabe respekt om dansk tennis. Valget faldt på Holder Rune, ikke mindst på grund af hans meget flotte resultater på tennisbanen, men ligeså meget idet han er en fantastisk ung fyr udenfor banen. Holger er en forbilledlig holdkammeret, både på sit klubhold HIK, på de ungdomslandshold han har været en del af og ved hans optræden på Davis Cup holdet. Han stiller ofte op til diverse arrangementer, særligt hvor han kan glæde de yngre spillere, som ser op til ham. 

 

Uddrag af Holger Runes bedste resultater:

2017

Holger Rune blev europamester for u14 uden at afgive et eneste sæt i turneringen 

2018

April - Holger bliver den hidtil yngste Davis Cup debutant nogensinde for Danmark, da han får debut i Davis Cup for Danmark. Der er han kun 14 år. Han slår Egyptens førstesingle, Youssef Hossam (311 i verden ATP).

April - Holger vinder en ITF junior grade 3 i Tunesien

Juli - Her er Holger den yngste herrespiller nogen siden til at nå finalen ved senior DM for herre 

September - Holger vinder en ITF junior grade 2 i Egypten

September - Ved Junior Davis Cup i Budapest er Holger en del af det danske hold, der for første gang nogensinde når til kvartfinalen

November - Semifinale i ITF junior Grade A i Mexico 

Lige nu ligger han: 

nr. 49 på junior ITF. Den højst placerede i verden i hans årgang 

nr. 15 på junior master road to Chengdu

2019 

Holger Rune skal spille sin første junior Grand Slam turnering - Australian Open 2019

 

Med prisen modtog Holger kr. 5.000,-, som blev doneret og uddelt af Kurt Nielsens familie samt ICs sponsor Coolsport. Desuden fik Holger indgraveret sit navn i den vandrepokal, som Kurt Nielsen skænkede til IC i forbindelse med stiftelsen af The Kurt Nielsen Award. 

Link til tidligere vindere.

Results

IC DK Tennis & Grill 2019 IC DK Tennis & Grill 2019

IC DK Tennis & Grill 2019

38 IC DK medlemmer bidrog til endnu en hyggelig og velspillet 4. juni på HIKs anlæg