News

December 2020
IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort

IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort

-

IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort

Sent torsdag aften den 17/12 fik jeg besked om, at Søren Højberg var afgået ved døden tidligere på dagen. 

Det har taget nogle dage at fordøje og finde passende nok ord for at kunne skrive om Søren. Han var en ener, også når i selskab med mange andre store tennisnavne ved diverse IC arrangementer. Søren gjorde sig altid positivt bemærket ved sin tilstedeværelse; hans indlevelse i andre mennesker og deres liv, hans store passion for tennis og ikke mindst hans iver efter at dele sin store viden om tennis og tennisens historie. 

Søren har betydet meget for dansk tennis; for sin klub HIK, for KTU, for Danske Tennisveteraner, for DTF, for Davis Cup landsholdet, naturligvis for IC of Denmark og for dansk tennis som helhed. Han har livet igennem været involveret i mange tennisbestyrelser, og har på den måde sat sit præg på dansk tennis. 

Igennem hans flotte aktive karriere vandt han tre danske mesterskaber i herredouble; i 1954 og 1955 vandt Søren sammen med makkeren Jørgen Ulrich udendørstitlen samt 1954 indendørs. I single vandt Søren sølv i 1954 og 1955 udendørs og i 1956 indendørs. I Davis Cup regi repræsenterede Søren Danmark, da han i 1955 spillede double med Kurt Nielsen i opgøret mod Sydafrika.

Søren var i mange år medlem af IC of Denmark's bestyrelse. Sammen med vennerne Kurt Nielsen, Jørgen Ulrich og Poul Christensen genoprettede de det danske IC og sikrede på den måde, at mange traditioner og megen viden indenfor tennis blev bevaret, både dengang, nu og i fremtiden. 

Når jeg tænker på Søren, kommer særligt tre episoder frem. Første gang jeg taler med Søren var efter en af mine finaler i de danske mesterskaber. Søren kommer hen til mig - uden at præsentere sig - og begynder at analysere mit spil. Jeg vidste dengang ikke, hvem han var, men lyttede opmærksomt og tog det hele ind. Jeg fornemmede med det samme, at han vidste hvad han talte om, han var værd at lytte på. Og den fornemmelse har jeg haft lige siden, når jeg stødte på Søren. Anden episode var ved en IC Annual Dinner, hvor jeg havde min søn Viktor med. Viktor var dengang 3 eller 4 år gammel - og vidst nok første barn til bords ved en IC middag - og blev placeret med ryggen til Søren ved de runde borde i HIKs restaurant. Søren ville selvfølgelig (for sådan var Søren) gerne tale med Viktor om tennis og dét, at han i så ung en alder fik lov at deltage ved et IC arrangement. Viktor forstod ikke meget af snakken, men dagen efter var det Søren (ham den høje mand), han bedst kunne huske fra aftenen. Også her fik Søren gjort indtryk. Tredje episode, jeg gerne vil fortælle om, var sidste år, i dagene op til IC Annual Dinner 2019. Her skulle vi fejre IC of Denmark's 80 års jubilæum. Som relativ ung formand/kvinde havde jeg ikke megen historik at gå ud fra. Derfor ringede jeg til Søren, som glædeligt inviterede mig hjem forbi hans og Inges hjem på Østerbro. Søren havde fundet alle hans IC mapper frem og alle hans IC slips. Jeg var enormt beæret over at stå i deres hjem og mærke hvor meget Søren brændte for, at jeg og IC fik overleveret alle hans minder og fakta fra sin tid i ICs bestyrelse. Søren skulle have deltaget i den forestående IC middag, men desværre meldte han afbud på dagen grundet sit helbred. Efter i fredags er jeg nu endnu mere påpasselig med at gemme og senere få videregivet alle Sørens minder. 

 

Søren blev 87 år gammel. 

Tak for alt Søren. Du vil aldrig blive glemt. 

Formand for IC Danmark

Karina Ildor Jacobsgaard

 

Previous Article IC of Denmark General Assembly 2020
Next Article IC France - IC Denmark. September 2021

Results

Tennis & Grill 2022 Tennis & Grill 2022

Tennis & Grill 2022

Læs her hvad et af vore nye medlemmer, Martine Ditlev, synes om at deltage i et IC arrangement for første gang. 

IC Denmark - IC Great Britain. June 2022 IC Denmark - IC Great Britain. June 2022

IC Denmark - IC Great Britain. June 2022

We were blessed by a pleasant Danish summer Saturday in the well-maintained club, and even though Sunday had to be played indoors, really good tennis and really good sportsmanship were dominant throughout the match.
IC France - IC Denmark. September 2021 IC France - IC Denmark. September 2021

IC France - IC Denmark. September 2021

A team match between the dear friends of IC France and IC Denmark, took place on the weekend of September 25.-26. 2021. The weather during the match was made for tennis. The temperature was approximately 22 degrees...
IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort

IC æresmedlem Søren Højberg er gået bort

Søren har betydet meget for dansk tennis; for sin klub HIK, for KTU, for Danske Tennisveteraner, for DTF, for Davis Cup landsholdet, naturligvis for IC of Denmark og for dansk tennis som helhed.