News

June 2024

Fantastic visit to Rome

IC of Denmark was invited by the Italien IC 5th to 9th of May 2024

Vi ankom til Rom i forskellige tempi i løbet af søndag den 5. maj. Nogle med morgenflyet andre med aftenflyet. Andre (Ditte) havde været i Rom i flere dage med familien før kampstart. Det var også spændende - i alle tilfælde for de der var med på turen (J) - at høre hvordan folk havde klaret turen fra lufthavnen til hotellet med det frække navn Hotel Delle Muse. Nogle ankom til Delle Muse via en Über Taxa Van af mærket BMW Limited Deluxe Fusion Power Atletico. Andre tog det mere stille og roligt og ankom med den offentlige bus til endestationen med det inspirerende navn MUSE.

Den første aften havde IC Italien inviteret os til middag på en traditionel og historisk italiensk restaurant(Checco ER Carrettiere) i det charmerende gamle arbejderkvarter (Trastevere) nær floden Tiberen. Vi kunne næsten ikke komme frem til restauranten, da folk festede og dansede i gaderne på denne søndag aften. Under middagen deltog foruden os og nogle enkelte spillere fra Italien, den tidligere ATP Tour Director, Vittorio Selmi, samt Marco og hans søde hustru Cristina. Dagene efter stod den på tennis med dejligt vejr, og god modstand på anlægget Due Ponti Sporting Club. En stor klub med over 3.000 medlemmer, og masser af sportsfaciliteter som yoga, fitnesscenter, swimmingpools, padel, spa og 16 tennisbaner.

Vi spillede i et lille hjørne af anlægget med 5 grusbaner, og hvor restauranten - med den lækreste mad - som vi frit kunne benytte, lå lige ud til to af banerne. Vi spillede stort set kun doubler, hvilket, varmen taget i betragtning, var helt fint for de fleste danskere. Der var mange sjove og meget spændende kampe, men det vil være for omfattende at omtale alle 12 kampe, der blev spillet på det røde grus.

Men vi kan da lige nævne nogle udvalgte præstationer. 40+ kvinderne (Karina og Ditte) gjorde rent bord, spillede forrygende og vandt alt, de var i nærheden af, om det så var damedouble eller mixdouble. Karina fik revanche mod en tidligere WTA spiller, som hun havde tabt til tilbage i 2002😊. Peter og Carsten vandt på førstedagen en meget tæt kamp med 10-8 i match tiebreak. Steen Elsborg og Thomas spillede den sidste kamp. De tabte i flot stil første sæt 6/4. Italienerne havde matchbold – men egen serv – ved 7-6 i 2. sæts tiebreaker, men kunne ikke nå Steens lob. Match tiebreaken blev en gyser. Vi førte 8-3, det blev 8-8 – men gode flugtning gjorde at de to gamle efter 2 timer i solen vandt 10-8 i match tiebreak. IC Danmark vandt således 7-5 samlet set. Men meget mere vigtigt. Vi spillede nogle gode kampe og fik etableret nogle gode venskaber mellem os og de meget venlige og gavmilde italienske værter og spillere. Der er heller ikke tvivl om, at vi indbyrdes blandt det danske hold lærte hinanden bedre at kende. Det var på mange måde en fornøjelse af være med. VI afsluttede selve matchen med at alle spillere og arrangører fra det italienske IC fik en fin lille Georg Jensen gave som et symbol på vores taknemmelighed for hele programmet.

Udover selv at spille tennis, tog vi hver dag ud til det smukke anlæg Foro Italico og så Internazionali BNL d'Italia, som for både kvinder og mænd er en Masters 1000 turnering. Marco have sørget for, at vi alle fik adgang til anlægget, center court på de første rækker og ikke mindst Players Lounge hvor vi, udover gastronomiske oplevelser, fik set en masse professionelle topspillere. Vi var vidner til mange fantastiske kampe samt træningspas. Vi fik heppet Clara Tauson igennem hendes første runde match i kvalifikationen, som hun vandt 7/6 i 3. sæt. Vi så f.eks. også Alexander Zverev, Rafael Nadal og Angelique Kerber i aktion.

Den officielle middag, som blev afholdt på fjerde dagen, var arrangeret i loungen på Foro Italico, hvor vi fik endnu et fantastisk måltid i meget hyggelige rammer. Aftenen sluttede af på fornem vis med taler hvor Marco Gilardelli og Steen Biilmann fik tildelt Æresmedlemskaber af det danske, respektive, det italienske IC.

Herfra skal lyde en stor tak til vores Italiensk værter, som var utroligt gavmilde og søde og gjorde alt de kunne, for at vi fik en fantastisk tur til Rom, som vi aldrig vil glemme. Forud for turen var gået en del planlægning, med omfattende korrespondance mellem Karina, Steen, Marco, Ugo Biagianti (for at organisere program og baner) og de andre deltagere. Tusinde tak til jer for det store arbejde, som gjorde denne tur mulig. Tak til alle deltagerne, det var en hyggeligt at lære jer bedre at kende. Også tak til de ægtefæller og familier der var med på turen, og var med til at gøre den endnu mere hyggelig og sjov.

IC Italien gjorde det undervejs klart, hvor meget de ønsker at komme til Danmark og spille med os. Vi vil glæde os meget til at knytte endnu tættere bånd til vores italienske tennisvenner, når vi opfylder dette beskedne ønske. 

Skrevet af Thomas Petersen

Previous Article Nyhedsbrev juni 2023

Results

Fantastic visit to Rome Fantastic visit to Rome

Fantastic visit to Rome

IC of Denmark vs IC of Italy, Rome - 5.-9. maj 2024 Vi kom, vi så, vi spillede tennis og fik mange nye og gode venner i vores første venskabskamp de to IC klubber imellem. Alle veje fører til Rom, også for IC...
Nyhedsbrev juni 2023 Nyhedsbrev juni 2023

Nyhedsbrev juni 2023

Udendørssæsonen er på sit højeste lige nu. Mange af vore yngre medlemmer konkurrerer internationalt og klarer sig flot, både på Grand Slam niveau men også på de lidt lavere niveauer af ATP/WTA og ITF. Flere medlemmer...
Johanne modtager Kurt Nielsen Award Johanne modtager Kurt Nielsen Award

Johanne modtager Kurt Nielsen Award

Danmarks højst rangerede juniorspiller på pigernes ITF Junior rangliste modtog den 12. november 2022 the Kurt Nielsen Award. 

Tennis & Grill 2022 Tennis & Grill 2022

Tennis & Grill 2022

Læs her hvad et af vore nye medlemmer, Martine Ditlev, synes om at deltage i et IC arrangement for første gang.